Modellen

Det finns några olika tillverkare av radiostyrda lastbilar. Den största och mest kända är den tyska firman Wedico, som tillverkar lastbilar i skala 1:16. Lastbilarna är uppbyggda kring en ram i aluminium, med hytt, släp och liknande i metall. Alla delar fungerar som på en riktig lastbil, fjädrar, differentialer m.m. Man kan bygga ihop sin individuella lastbil genom att välja mellan de olika delar som finns. En annan känd tillverkare med ett liknande sortiment är den tyska firman ScaleART. Dom tillverkar främst hytter och delar till dragbilar i skala 1:14,5. Deras modeller är, i mitt tycke, mer detaljerade och verklighetstrogna än Wedico. Även Robbe och Tamiya har ett sortiment med lastbilar i skala 1:14 resp 1:16. Dessa består till en större del av plastdelar, och säljs som kompletta byggsatser. Förutom dessa så finns det ett rätt stort antal tillverkare av olika sorters delar och tillbehör. Denna modell kommer till största delen att vara byggd med delar ifrån ScaleART.

Ekipaget kommer att bestå av en skåpbil med containerskåp, totalt 665 mm lång, med dubbla drivande axlar. Till denna kopplas ett 930 mm långt släp. Släpet kommer att bestå av en tvåaxlad dolly, med tre axlar i bakkant. Alltså totalt fem axlar på släpet. Dollyn är kopplad till släpet via en vändskiva (fifth wheel). Detta gör att trailern även kan kopplas till dragbilar med denna typ av koppling.

Ramen byggs upp med lösa delar som byggs ihop till en ramkonstruktion, precis som på originalet. ScaleART har endast kortare dragbilar i sitt sortiment, så denna längre ram måste specialtillverkas. Ramen till trailern kommer också att specialtillverkas, då ingenting liknande finns i standardsortimentet.

Hytten kommer att vara ScaleARTs fina modell av Volvo FH12/FH16. Hytten har full inredning och öppningsbara dörrar. Naturligtvis tippar man huven framåt för att komma åt "motorrummet". Hytten kommer att målas i Volvos metallicgröna originalfärg.

Som last kommer det att finnas två containrar, en på dragbilen och en på trailern. Dessa kommer att vara lastväxlarskåp, alltså löstagbara. Då inga passande containrar finns på marknaden så kommer även dessa att tillverkas av ScaleART. Wedico har några liknande containrar i sitt sortiment, men pga de olika skalorna så passar inte dessa. Istället kommer nya att tillverkas med samma utseende, men i rätt storlek. Dessa kommer att bli vita.

Motor och växellåda kommer att vara från ScaleART. Dessa består av en Faulhaber högfrekvens can-motor, som är hopbyggd med en tvåaxlig växellåda. Konstruktionen är relativt platt, och får därför plats under hytten. Därmed lämnas hela utrymmet inne i hytten fritt för övriga installationer.

Fälgarna till dessa lastbilar är, precis som allt annat, uppbyggda precis som originalet. De består av nav, fälgbana osv som bultas ihop med små muttrar. Till dessa köper man sedan lösa däck av det fabrikat och utseende man tycker passar. Bakhjulen på dragbilen kommer att bestå av dubbla hjulpar, och framhjulen kommer att vara av tunglast typ, alltså extra breda.

Differentialerna kommer att ha utväxling 2:1. Detta gör att kryp- och precitionskörning blir ännu bättre. Dessa är tillverkade av specialisten på differentialer, firman Rüst. Både dragbil och släp kommer att ha bladfjädring, precis som originalet. Vissa bilar har nuförtiden luftfjädring, och det finns fungerande luftfjädring även till dessa modeller. Jag har dock valt lösningen med bladfjädrar.

I ett första läge kommer nästan inga detaljer att finnas, jag koncentrerar mig på att enbart få en körbar modell. I framtiden kompletteras den med detaljer som allehanda lampor, underkörningsskydd, stoppklossar, brandsläckare, olika tankar och verktygsskåp med mera. Det går att fortsätta detaljera en sådan här modell nästintill i evighet!